Despre podcastul #DepasimPrejudecati au aflat și cei din SUA

În această săptămână, am fost intervievată de Puneet Segal de la Global Network of Young Persons with Disabilities.Am discutat despre proiectul ce demarează acum, întitulat –  „Voci Inclusive pentru Împuternicirea Creatorilor de Conținut cu Dizabilități prin Podcasting”.

https://www.youtube.com/watch?v=HAjjVCrfLT0

Podcastul „Depășim Prejudecăți” din Moldova sporește conștientizarea asupra provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, în timp ce demontează informațiile eronate despre condițiile de dizabilitate și provocările asociate. Producătorii intenționează să creeze mai multe episoade care explorează diversele provocări și experiențe bazate pe sănătatea sexuală și pe violența de gen cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Alianța Infonet va oferi mentorat și sprijin creatorilor de conținut din comunitatea persoanelor cu dizabilități pentru a-și împuternici semenii și pentru a include o gamă mai diversă de voci, cu scopul de a elimina stigmatizarea și dezinformarea.

http://www.infonet.md/

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize