Ep.14. s.3. Andrei Bulgaru – un nou podcaster media ce aduce în prim-plan povestea de dragoste dintre Dumitru și Maria

În această toamnă, zece tineri cu dizabilități din diferite raioane ale Republicii Moldova, au fost  instruiți în crearea și difuzarea unui podcast în mediul online, prin intermediul proiectului „Provocări Inovative de AccesAbilitate”. Ca și creatori de conținut participanții au fost îndrumați și sprijiniți în crearea propriilor episoade de podcast prin intermediul cărora au incercat să își facă vocea auzită, și au avut posibilitatea să își împărtășească propriile mesaje și experiențe de viață.

Unul din cei 10 participanți ai trainingului de instruire „Voci incluzive: împuternicirea creatorilor de conținut cu dizabilități prin podcasting” este și Andrei Bulgaru. Pe Andrei l-am cunoscut incă cind era elev și am scris un articol interesant despre el in revista „Părinți pentru Părinți” la care lucram în acea perioadă. Iată că peste ani, l-am intilnit din nou, deja in postura de student, dar ce îmi amintesc este faptul că încă de pe băncile școlii, Andrei avea convingerea neclintită că tot ce-și propune poate realiza și este capabil să obțină performanțe remarcabile in orice domeniu.

Dizabilitatea legată de mobilitate, nu l-a impiedicat pe tinăr să se implice activ in cele 3 zile de training și să i-a cu sine cunoștințele necesare in realizarea unui podcast audio. Cît de bine a reusit Andrei să invețe tehnicile de inregistrare și editare, să găsească interlocutori interesanți și deschiși să povestească povestea vieții lor, vă las pe voi să descoperiți aici talentul noului podcaster:

 

………………………………………………………

AStăzi ați ascultat creația lui Andrei, cu provestea de dragoste dintre Dumitru și Maria,  iar in episodul următor, o veți cunoaște pe Cătălina Munteanu cu monologul ei despre cum lipsa informațiiloe despre modul în care persoanele cu dizabilități pot să își gestioneze viața și să crească copii poate contribui la respingere sau neacceptare din partea societății.

Până atunci, nu uita să te abonezi gratuit la ”Depășim prejudecăți!” de pe Google Podcast sau Aple Podcast pentru a afla noi informații actuale și interesante cu privire la ieșirea din impas cind ai o dizabilitate. De asemenea ne poti găsi pe Yotoube, Facebook sau sau blogul https://depasimprejudecati.com/ Te aștept să impărtășim împreună, impresii, idei și soluții!

Pe curând!

 

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize