Ep.16. s.3. Elena Crîșmari: „Subiecte precum conceperea și reproducerea în contextul tinerilor cu dizabilități sunt o provocare pentru mulți părinți”

Episodul de astăzi vine să prezinte rezultatul muncii Elenei Crășmari, o altă participanta a cursului nostru intitulat  „Voci incluzive: împuternicirea creatorilor de conținut cu dizabilități prin podcasting” ,

In urma instruirilor tinara a creat un episod special și emoționant despre  experiențe de viață unice și importante.

În acest episod, Elena a discutat cu o mamă curajoasă a unui copil cu dizabilități, aducând în prim plan provocările și momentele cu adevărat speciale ale creșterii unui copil deosebit. Au explorat deschis situațiile cu care se confruntă aceste mame și au împărtășit resurse și sfaturi despre cum să gestioneze tranziția prin perioada adolescenței, moment crucial în viața oricărui tânăr.

Discuția a atins subiecte sensibile cum ar fi modul în care aceste mame se raportează la copiii lor în timpul vârstei pubertății, cum abordează subiecte precum conceperea și reproducerea în contextul dizabilităților, și ce resurse au la dispoziție pentru a face această călătorie cât mai ușoară și împlinitoare posibil.

Acest episod se dorește a fi o sursă de inspirație și informare pentru toți cei interesați de lumea dizabilităților și modul în care putem crea un mediu mai receptiv și inclusiv pentru toți membrii comunității noastre. Așadar să ascultăm interviul Elenei cu invitata ei

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize