Ep.2. s.5. „Elena Cernei – prima femeie șoferiță din satul Gauzeni, rn. Șoldănești și lidera care inspiră o comunitate”

Elena Cernei

Ce înseamnă să fii puternic? Pentru unii, e despre reușite și titluri. Pentru Elena Cernei, puterea stă în bunătate, iertare și implicare. Mamă a doi copii, femeie cu dizabilități, prima șoferiță din localitatea sa și consilieră în al treilea mandat, Elena nu doar că își depășește propriile limite, dar le arată și altora cum să o facă.

După un divorț dificil, a ales dezvoltarea personală ca drum spre echilibru. Crede cu tărie în Dumnezeu, iar această credință îi vine de la mama sa. Este vocea celor care nu sunt auziți, participă activ la salubrizarea comunității, visează să devină studentă la psihologie și îndeamnă oamenii să se implice în voluntariat.

Aceasta este povestea unei femei care nu așteaptă schimbarea, ci o creează. Ascultă episodul podcastului Depășim Prejudecăți și lasă-te inspirat(ă) de forța ei interioară.

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize