Ep 20. S.3. Rolul și experiența psihologului școlar în abordarea sexualității pentru tinerii cu dizabilități. – un episod de podcast realizat de Liliana Rotari

Dragi prieteni, astăzi vin să prezint o altă participant in cadrul proiectului „Voci incluzive: împuternicirea creatorilor de conținut cu dizabilități prin podcasting” care s-a invrednicit de premiu, este vorba despre Liliana Rotari, dîn satul Mihalaşa, raionul Teleneşti. este profesoară de limbi străine în localitate, iar în paralel predă la Școala Raională de Arte Plastice din Telenești, învățîndu-i pe copii să-și exprime emoțiile în culori.

Ea este exemplul de om care, în pofida barierelor și greutăților, a demonstrat că poți reuși în orice domeniu dacă ne dorim cu adevărat.

Liliana a realizat un episode interesant de podcast despre Rolul și experiența psihologului școlar în abordarea sexualității pentru tinerii cu dizabilități. Așadar, să ascultăm interviul participantei in cadrul programului nostrum.

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize