Ep.4. s.4. Programul “Inițiativa Judy” oferă oportunități de Burse pentru Tinerii cu Dizabilități între 18-30 de ani

Programul Justiție și Incluziune Universală pentru Tinerii cu Dizabilități oferă burse de leadership tinerilor care vin cu idei inovatoare pentru soluționarea problemelor sociale.

<iframe src=”https://podcasters.spotify.com/pod/show/mariana-tibulac-ciobanu/embed/episodes/Ep-4–s-4–Programul-Iniiativa-Judy-ofer-oportuniti-de-Burse-pentru-Tinerii-cu-Dizabiliti-ntre-18-30-de-ani-e2lpc9b/a-abdttjm” height=”102px” width=”400px” frameborder=”0″ scrolling=”no”>

Aceste burse vor fi acordate aplicanților cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani care sunt dedicați promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități în conformitate cu Convenția privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități la nivel local, regional sau național. Implementată de Fundația Eurasia și desfășurată atât în Moldova, cât și în Armenia, inițiativa își propune să inspire și să sprijine tinerii activisti. Prin oferirea acestor burse oferite sperăm să împuternicim tinerii să crească gradul de conștientizare cu privire la problemele legate de dizabilități în comunitățile lor și să genereze schimbări pozitive.

• #DrepturilePersoanelorCuDizabilități
• #IncluziuneaContează
• #NimicDespreNoiFărăNoi
• #Judy
• #TineriCuDizabilități
• #JustițiePentruTineriiCuDizabilități
• #ViitorInclusiv
• #AdvocacyPentruDizabilități

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize