Ep.6.s.3. Victoria Secu, despre importanța extinderii serviciilor sociale SOS AUTISM pentru refugiații ucraineni

Bun venit dragi prieteni, la episodul nostru de podcast special dedicat sprijinului și solidarității față de persoanele refugiate din Ucraina! Sunt încântată să vă prezint un episod lectie, aș spune eu, în care ne concentrăm pe nevoile lor fundamentale și pe reducerea vulnerabilităților.

Astăzi, vom explora importanța de a fi alături de aceste persoane și de a le oferi sprijinul necesar pentru a-și asigura nevoile de bază. De asemenea, ne propunem să creștem sentimentul lor de încredere și apartenență în comunitățile în care locuiesc și învață.

De-a lungul ultimului an, am realizat cât de esențial este să continuăm să ne implicăm în această cauză nobilă. Vom discuta despre modalități prin care putem să ne susținem reciproc și să construim parteneriate puternice. Vom explora, de asemenea, inițiativele propuse de organizațiile partenere și cum ne putem alătura acestor eforturi pentru a aduce un impact pozitiv în viața celor în nevoie.

Prin acest episod, ne propunem să aducem la lumină poveștile inspiraționale și experiențele valoroase ale persoanelor refugiate, precum și să dezvoltăm o mai bună înțelegere a provocărilor cu care se confruntă și a soluțiilor posibile.

Așadar, pregătiți-vă să vă îmbogățiți cunoștințele și perspectiva într-un episod plin de empatie, înțelegere și acțiune. Haideți să ne angajăm într-un dialog despre cum putem face diferența în viețile celor care au nevoie de sprijinul nostru.

Bine ati venit dnă Victoria Secu, în călătoria noastră despre proiectele de ajutor, solidaritate și speranță pentru persoanele refugiate din Ucraina!

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize