Episodul 2 – „Sunt, sau nu, persoanele cu dizabilități – un blestem asupra familiei!?”

În acest episod discutăm subiectul ”De ce societatea consideră persoanele cu dizabilități un blestem asupra familiei, și cum plătesc acestea păcatele părinților?!” Este o întrebare care afectează, crează un discomfort emoțional, iar implicațiile ei se răsfrâng cel mai mult asupra mamelor, celor care le-a fost sortit să nască un copil cu dizabilități. Care este povestea mea, și prin ce experiențe au trecut și alte persoane cu dizabilități, cum au reușit să facă față acestor prejudecăți, care este părerea unui psiholog, dar și a unui preot cu privire la aceasta, le poți afla doar ascultându-ne!

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize