Episodul 3 – „Dizabilitate și Dragoste – cît de ușor este să fii lingă cineva care este diferit?”

De obicei, motto-ul după care se ghidează mulți tineri atunci când pornesc la drum într-o relație, este că Dragostea învinge totul !!! Câteodată aceasta se adeverește, câteodată nu. Din spusele persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova, pe stradă, oamenii privesc cu milă cuplurile în care unul are o problemă vizibilă, iar celălalt nu, din start parcă l-ar compătimi cumva pe cel fără dizabilități, iar Iubirea lor este pusă la îndoială. De ce și cum fac ei față provocărilor, te invit să afli chiar din acest episod!

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize