Etichetă: persoane cu dizabilități

  • Ep.4. S.3. „Curaj și Angajament: tânărul cu dizabilități locomotorii care tinde la Primăria unei localități”

    Episodul de astăzi, l-am întitulat Curaj și Angajament: tânărul cu dizabilități locomotorii care tinde la Primăria unei localități, este vorba despre  o personalitate puternică și inspirațională care a ales să […]

  • Sezon 2, ep.12 „Retrospectiva anului 2022 – Dorințe pentru 2023”

     Iată-ne ajunși la sfîrșitul anului 2022! Este acea perioadă din an în care recunoștința ar trebui să fie sentimentul care guvernează și care e cel mai puternic pe care […]

  • Sezon 2. Ep.10. „Intersecția dintre dizabilitate și sexualitate!”

    Conform Indexului Opiniei Personale Dominante  publicat in studiul sociologic ”Percepțiile populației din Rep Moldova!-, persoanele cu dizabilități sunt acceptate de 70 % dintre respondenți, in calitate de vecini, 66 % […]

  • Episodul 20. Cum să accepți mai ușor deficiența pe care o ai?

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize