Femei cu idei susțin podcastul

http://https://femeicuidei.md/un-podcast-dedicat-provocarilor-persoanelor-cu-nevoi-speciale-lansat-in-republica-moldova/

Un podcast dedicat provocărilor persoanelor cu nevoi speciale lansat în Republica Moldova.

La începutul lunii februarie, un podcast despre provocările cu care se confruntă persoanele cu dizabilități dar și soluțiile găsite de acestea a fost lansat în Republica Moldova. Întitulat „Depășim prejudecăți”, podcast-ul își propune să sensibilizeze publicul larg la dificultățile întâlnite de către persoanele cu dizabilități, contribuind astfel la construirea unei societăți mai incluzive.

„Depășim prejudecăți” va avea o frecvență lunară și va aborda stereotipurile și prejudecățile cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale din Republica Moldova. De asemenea, prin relatarea istoriilor de succes podcast-ul va ilustra soluțiile găsite de acestea pentru depășirea situațiilor dificile din viața lor cotidiană, subliniind potențialul persoanelor cu dizabilități din țară. Astfel, primul episod al podcast-ului, abordează barierele dar și soluțiile găsite de persoanele cu dizabilități locomotorii în obținerea unui permis de conducere. Una din principalele provocări pe care le întâlnesc ei e adaptarea propriei mașini la nevoile personale, în condițiile în care în Republica Moldova nu există un service auto specializat pentru a realiza acest lucru.

Podcast-ul a fost creat și este moderat de către Mariana Țîbuleac-Ciobanu, absolventă a programului Femei cu Idei, program implementat cu susținerea Institutului Național Democratic – NDI Moldova.

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize