Podcastul #DepasimPrejudecati premiat pentru a doua oară în acest an (2021)

Deși are mai puțin de un an, de când a fost lansat, materialele realizate în cadrul podcastului #DepasimPrejudecati, au fost premiate de către Centrul pentru Jurnalism independent din Moldova (CJI).

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Comitetul pentru Libertatea Presei au desemnat Jurnaliștii anului 2021, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediția a 27-a, organizată pe 16 decembrie în format mixt.

În cadrul acestei ediții a Galei Anuale a Clubului de Presă au fost oferite 10 premii la 6 categorii.

La categoria PODCAST, moderatoarea Mariana Țîbulac-Ciobanu s-a învrednicit de titlul Jurnalistul Anului 2021.

Citește detalii aici: https://cji.md/cji-a-premiat-jurnalistii-anului-2021/?fbclid=IwAR2NJieK4mdKEEsAlUplIjjsJB4ZoJnU51SU04n7_43fqko5BTw5Id5BebI

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize