Sezon 2, Ep. 3. Cum votează persoanele cu dizabilități, în secții de votare inaccesibile?!

Seria de interviuri despre Accesul egal pentru toți în secțiile de votare continuă cu invitații mei, directorul executiv al Alianței INFONET, Victor Koroli și expertul în accesibilizarea spațiului public, Tudor Onofrei

Cei doi explică în limbaj simplu și prin exemple concrete cum trebuie executate corect lucrările de construcție sau reparație pentru a asigura accesul ușor pentru toată lumea, de la mic la mare, în școli, spitale, oficii poștale, primării, biblioteci, etc.

În 2022, Alianța INFONET a evaluat 1206 secții de votare. Iar Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova a informat administrațiile publice locale din cel puțin 10 raioane despre necesitatea accesibilizării corecte a instituțiilor publice, în care, de obicei, se organizează și alegeri.

Studiul „Acces egal pentru toți în secțiile de votare” poate fi accesat aici: https://bit.ly/3OlHfEC, iar Ghidul practic pentru autoritățile publice locale privind incluziunea persoanelor cu dizabilități în procesul electoral aici: https://bit.ly/3MfK2xh

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova USAID Moldova UK in Moldova – British Embassy Chisinau Infonet Asociatia MOTIVATIE din Moldova UNDP Moldova

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize