Etichetă: Alianta INFONET
-
Ep.1 s.4 – Semnătura digitală – o soluție pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități
Semnătura digitală poate fi o soluție valoroasă pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități în societate, oferindu-le accesibilitate, autonomie și securitate în procesul de semnare a documentelor, acesta este mesajul unor personae […]
-
Ep.18. s.3. Ion Balan: „MUZEE.MD – este o aplicație mobilă inovatoare care promovează accesibilitatea și incluziunea persoanelor cu dizabilități în domeniul cultural”
Astăzi, suntem în dialog cu Balan Ion, un laborant dedicat dintr-o școală locală, care a fost implicat în proiectul Tekwill și a obținut rezultate remarcabile în cadrul concursului. Ion […]
-
Ep.13. s.3. Elena Cojocari: „Cel mai greu ne-a fost să accesibilizăm Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, pentru persoanele cu dizabilități locomotorii”
ccccccccccccccccccccccccc Accesibilitatea culturală pentru persoanele cu dizabilități este esențială pentru a asigura că toți oamenii au oportunitatea de a se bucura de bogăția și diversitatea culturii și artei. Este […]
-
Buletin Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!”
Astăzi vreau să menționez despre apariția unui nou număr 4(32) al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!”, buletin pe care îl realizez de mai mulți ani împreună cu […]
-
Despre podcast la Conferința Națională „Incluziunea socială a alegătorilor cu dizabilități între așteptări, bariere, obstacole, declarații, promisiuni, realizări și valori împărtășite”
https://www.youtube.com/watch?v=mwW-NNgHt0I Conferința unde am vorbit cu drag despre activitățile mele in cadrul Alianței INFONet: sonorizarea #GhiduluiAlegătorului, Realizarea #buletinuluiInformativ „PROaccesibilitate, PRO incluziune, Prodemoctatie” Și desigur podcastul portavoce a persoanelor cu dizabilități […]
Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.