Ep.15. s.3. Cătălina Munteanu: „Prin acest monolog vreau să spun că persoanele cu dizabilități pot să își gestioneze viața și să crească copii !”

Așa după cum am auzit in multe episode din acest podcast, Dizabilitatea poate fi însoțită de prejudecăți și discriminare. Oamenii pot avea dificultăți în a-și imagina că o persoană cu dizabilități poate îndeplini responsabilitățile parentale, din cauza unor presupuse limitări fizice sau cognitive.

Uneori, teama de necunoscut sau de ceea ce este diferit poate determina oamenii să fie rezervați sau să respingă situațiile care nu se încadrează în normele lor obișnuite.

Cătălina Munteanu a mai fost protagonista podcastului nostrum, astăzi insă Catalina se inscribe printer cursanții care au finisat cursul de podcasting și a hotărât ca in urma instruirilor să iși incerce eforturile in realizarea propriului monolog.

Dacă vrei să auzi și vocea copilașului ei in acest podcast, te invit să rămâi pină la sfârșit și să o susții pe tânăra mămică în încercarea tinerei de a promova o înțelegere mai profundă a capacităților și a posibilităților unei mame cu dizabilități.

Cătălina……………….

 

Educația și schimbul de povești de succes pot contribui la schimbarea percepțiilor și la promovarea unei societăți mai incluzive și mai echitabile. Este crucial să se sublinieze faptul că capacitatea de a fi părinte nu este determinată de prezența sau absența unei dizabilități.

Te așteptăm și data viitoare în a cunoaște un alt podcaster, care a ales să discute despre rolul familiei in viața persoanelor cu dizabilități, din perspectiva drepturilor. Cu cine va realiza interviul Radu Raicu, afli neapărat in episodul următor. Pină atunci iți spunem pe curân și nu uita

Prejudecățile pot fi Depășite!

Până atunci, nu uita să te abonezi gratuit la ”Depășim prejudecăți!” de pe Google Podcast sau Aple Podcast pentru a afla noi informații actuale și interesante cu privire la ieșirea din impas cind ai o dizabilitate. De asemenea ne poti găsi pe Yotoube, Facebook sau sau blogul https://depasimprejudecati.com/ Te aștept să impărtășim împreună, impresii, idei și soluții!

Pe curând!

 

 

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize