Ep. 17. S.3. ”Sunt sau nu influiențate deciziile privind căsătoria și întemeierea unei familii in cazul când partenerii au o dizabilitate?”- un podcast realizat de Radu Raicu

Radu Raicu este un tinar activist civic care a participat la mai multe campanii sociale, subiecții fiind persoanele cu dizabilități, dar și persoanele social-vulnerabile din societate. Absolvind cursul de podcasting, Radu a decis ca alături de studiile finisate la facultatea de drept, il vor dezvolta și mai mult pe plan personal și il vor ajuta să devina promotor al echității și egalității tuturor oamenilor, indiferent de gen, rasă, sau dizabilitate etc.
In episodul de astăzi, Radu alături de invitatul său, vor explora împreună cum pot influența factori precum legislația, stigmatizarea socială și accesibilitatea în luarea deciziilor privind căsătoria și întemeierea unei familii in cazul când partenerii au o dizabilitate.
………………………..
Așadar, nu uitați Prejudecatile pot fi depășite !!!
alăturați-vă nouă în aceste episoade, interesante unde vom deschide discuții sincere și educative despre drepturi și provocări, despre eșecuri și reușite. Doar inpreună descoperim cum putem sprijini această comunitate și să promovăm schimbări semnificative pentru un viitor mai echitabil și mai iubitor pentru toți.
Pe curând prieteni!

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize