Ep.4. S.3. „Curaj și Angajament: tânărul cu dizabilități locomotorii care tinde la Primăria unei localități”

Episodul de astăzi, l-am întitulat Curaj și Angajament: tânărul cu dizabilități locomotorii care tinde la Primăria unei localități, este vorba despre  o personalitate puternică și inspirațională care a ales să nu se lase împiedicat de nimic ca să-și urmeze visurile, și își dorească să facă o schimbare în comunitatea sa. Haideți să vă însoțesc într-o călătorie plină de curaj și determinare alături de o persoană cu dizabilități locomotorii, care aspiră să candideze în alegerile electorale pentru postul de consilier local, iar mai târziu, de primar.

Într-o lume în care stereotipurile și prejudecățile pot adesea limita posibilitățile cuiva, această persoană a ales să-și transforme provocările în oportunități. În ciuda obstacolelor întâmpinate, el a ales să nu se oprească la pragul propriilor limite și să lupte pentru drepturile și nevoile sale, cât și a comunității sale.

Vă las pe voi să descoperiți despre cine este vorba!

Bună ziua și te rog să te prezinți!

Radu Raicu……

Istoria lui Radu Raicu, ne aduce aminte că abilitățile noastre nu sunt definite de aspectul fizic sau de aparențe, ci de pasiunea și angajamentul nostru de a face o schimbare în lumea în care trăim.

Prejudecățile pot fi depășite!

Prin episodul de astăzi am învățat că Este important să se evalueze calitățile și abilitățile candidaților, indiferent de statutul lor social sau de dizabilitate, și să se ia în considerare propunerile și viziunea lor pentru dezvoltarea localității. Dizabilitatea în sine nu ar trebui să fie un factor de excludere în procesul democratic al alegerilor, iar fiecare candidat trebuie să fie evaluat în funcție de competențe, abilități și merit.

Aștept cu nerăbdare să ne întâlnim de fiecare data pentru a afla lucruri utile și interesante despre oameni puternici, oameni curajoși care știu să prețuiască viața! Pe curînd!

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize