Episodul 20. Cum să accepți mai ușor deficiența pe care o ai?

Iată-ne ajunși la ultimul episod de podcast din acest an și din acest sezon! Scopul acestui podcast a fost de a te ajuta pe tine ca și ascultător să găsești aici informații și istorii de viață care să te inspire, să te motiveze și să îți întărească încrederea că prin educație și perseverență poți schimba în bine calitatea vieții tale, dar și a celor cu care interacționezi, indifferent dacă ai sau nu o dizabilitate.

Pentru susținere și schimbarea societății noastre de a nu mai gândi în baza prejudecăților și a stereotipurilor, au fost și cei care au devenit patroni, susținînd acest prim sezon de podcast pe parcursul anului 2021 și cărora aș vrea public să le mulțumesc: Alex Naumescu, Stella Jemna, Tatiana Nemerenco și Jane și Bob Gilbert, să știți că ați susținut o cauză nobilă pentru ca fiecare om din țara noastră să fie tratat cu respect și considerație, indifferent dacă are sau nu o dizabilitate!

Cu timpul, societatea noastră va înțelege și va aprecia capacitățile persoanelor cu nevoi speciale, iar meritele și potențialul lor va fi promovat pe deplin.

Aflați în perioada sărbătorilor de iarnă, vă propunem să ascultați un episod mai filosofic, pe alocuri, unde abordăm niște probleme spirituale cum ar fi Cît de greu este să îți accepți deficiența pe care o ai, și dacă sunt sau nu legate una de alta, boala trupească de cea sufletească?! – subiecte discutate și analizate alături de o față bisericească, preotul Petru Ciobanu, cu care am mai discutat și intr-un episod anterior cînd vorbeam dacă este sau nu dizabilitatea un bluestem.

Creati de Dumnezeu fiind, suspinam si tanjim dupa vindecarea infirmitatilor noastre. De ce?

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize