privesc.eu și centrul Contact a prezentat premierea podcastului

25 iunie 2021/ Cei mai buni jurnaliști, bloggeri și vloggeri din țară înscriși în Competiția „Antreprenoriatul social: mai aproape de oameni, natură, comunitate” au fost premiați. Evenimentul de înmânare a premiilor media pentru antreprenoriat social a fost organizat de Centrul CONTACT în cadrul proiectului EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova și Ucraina (EUnlocking) finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului EU4Youth.

Iată cine sunt finaliștii/finalistele:

Categoria Audio:

  • Locul I – Maria Procopciuc (premiul de 700 euro);
  • Locul II – Mariana Țîbuleac-Ciobanu (premiul de 400 euro).

Categoria Presa scrisă/Blog:

  • Locul I – Nicolae Morari (premiul de 700 euro);
  • Locul II – Tatiana Beghiu (premiul de 400 euro);
  • Locul III – Aliona Ciurcă (premiul de 200 euro);
  • Premiul de încurajare – Mariana Ionel (100 euro);
  • Premiul de încurajare – Capitolina Turculeț (100 euro).

Categoria Video/Vlog:

  • Locul I – Andrei Captarenco și Viorica Tătaru (premiul de 700 euro);
  • Locul II – Elena Derjanschi (premiul de 400 euro);
  • Locul III – Dumitru Jomir (premiul de 200 euro);
  • Locul III – Eugenia Apostu (premiul de 200 euro);
  • Premiul de încurajare – Valeria Batereanu (100 euro);
  • Premiul de încurajare – Aina Idrisova (100 euro);
  • Premiul de încurajare – Alex Buretz (100 euro).

În martie 2021, Centrul CONTACT a anunțat lansarea concursului „Antreprenoriat social: mai aproape de oameni, natură și comunitate”, prin care a încurajat jurnaliștii, bloggeri și vloggerii să scrie despre oamenii și organizațiile care inițiază și dezvoltă afaceri sociale și să promoveze istoriile lor de succes, dar și impactul acestora în soluționarea problemelor sociale. Scopul acestei competiții a fost de promova economia socială, posibilitățile acesteia, dar și de a stimula interesul presei față de acest subiect.

Timp de 2 luni, în concurs au fost înscrise 36 de materiale, iar 16 autori/autoare, materialele cărora au primit cel mai mare punctaj din partea comisiei de jurizare, au fost premiați/premiate.

/sursa: https://contact.md/competitia-pentru-jurnalisti-bloggeri-si-vloggeri-antreprenoriatul-social-mai-aproape-de-oameni-natura-comunitate-si-a-desemnat-castigatorii/

Mereu am fost pasionată de scriere, prezentare și microfon. Actualmente sunt doctor în istorie, cercetător științific superior în cadrul Institutului de Istorie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
Sunt autoare a peste 35 de articole științifice și peste 50 de articole jurnalistice în care e abordată tematica persoanelor cu dizabilități.
Printre publicațiile de bază mă reprezintă revista „10 istorii de succes – Femei puternice cu abilități diferite” (Chișinău 2018), publicată de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), precum și lucrarea „Comunicarea cu şi despre persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Ghid pentru Jurnalişti” (Chișinău 2012), realizată în coautorat cu Ludmila Malcoci în cadrul Programului Comunitate Incluzivă-Moldova, implementat de Asociația Keystone Human Services International Moldova.
Din 2006 până în prezent, continuu să fiu crainic și redactor-prezentator al revistei sonorizate „ACASĂ”, imprimată în Studioul de Înregistrări Sonore al Centrului de Informare şi Reabilitare al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.
Anul pandemic 2020 m-a dus cu gândul din nou la creativitate și anume, ce ar fi dacă aș crea și eu un podcast unde alături de semenii mei, unde vom arăta că prejudecățile societății pot fi depășite!!!!
Cu drag de voi, Mariana Țîbulac-Ciobanu.

Alți autori de podcasturi:

Font Resize