Ep.13. s.3. Elena Cojocari: „Cel mai greu ne-a fost să accesibilizăm Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, pentru persoanele cu dizabilități locomotorii”
Accesibilitatea culturală pentru persoanele cu dizabilități este esențială pentru a asigura că toți oamenii au oportunitatea de a se bucura de bogăția și diversitatea culturii și artei. Este o abordare care vizează egalitatea de șanse și participarea activă a tuturor membrilor societății.
Asigurarea că spațiile culturale, cum ar fi muzeele, teatrele, galeriile de artă și alte instituții, sunt proiectate și echipate astfel încât persoanele cu dizabilități să aibă acces facil. Acest lucru poate include rampe pentru scaune cu rotile, ascensoare, toalete accesibile și alte facilități, dar nu numai, accesibilitate inseamnă și Furnizarea de informații accesibile pentru toți, inclusiv pentru cei cu deficiențe de vedere sau auz. Asta poate însemna texte în format Braille, traduceri în limbajul semnelor, materiale audio și alte mijloace de comunicare accesibile.
O avem astăzi ca invitat pe Elena Cojocari , Directoare adjunctă Proiecte culturale și educative la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală